خبرگزاری مهر - گروه استان ها: روزهای پایانی شهریور ماه شور عجیبی برای خرید لوازم التحریر در بین دانش آموزان و خانواده های آنها وجود دارد. یکی از لذت بخش ترین و خاطره انگیز ترین دوران های دانش آموزی چرخیدن در فروشگاه های لوازم التحریر و تهیه لوازم مدرسه از قبیل دفتر های رنگارنگ، مداد، کیف وتراش و ... است.
با وجود اینکه در روز های پایانی شهریور ماه هستیم و تا آغاز باز گشایی مدارس زمان اندکی وجود دارد اما هنوز بازار فروش لوازم التحریر رونق نگرفته است و خرید مردم نسبت به سال های گذشته بسیار کاهش یافته است.
افزایش چند برابری قیمت لوازم التحریر و قدرت خرید پایین مردم سبب شده است تا انتخاب در خرید بسیار محدود شود و تنها لوزام بسیار ضروری توسط مردم خریداری شود.
مردم توانایی خرید لوازم التحریر با کیفیت را ندارند
یکی از شهروندان چهارمحالی در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: قیمت های لوازم التحریر نسبت به سال گذشته افزایش چندین برابری داشته است.
علی حسینی بیان کرد: برخی اجناس لوازم التحریر به واسطه قیمت بسیار بالای آنها از توان خرید مردم خارج است و مردم نمی توانند لوازم التحریر های درجه یک را خریداری کنند و تنها انتخاب آنها محدود به لوازم التحریر های درجه دو و سه و بی کیفیت محدود می شود.
وی بیان کرد: بسیاری از خانواده واقعا توان خرید لوازم التحریر برای دانش اموزان را با این قیمت ها را ندارند و باید تلاش شود که لوازم التحریر یارانه ای در اختیار مردم قرار گیرد.
قیمت های لوازم التحریر در این استان سه الی چهار برابر افزایش یافته است ودرآمد مردم این استان با این قیمت ها همخوانی نداردیکی از بانوان چهارمحال و بختیاری که به همراه سه فرزند دانش آموز خود در فروشگاه های لوازم التحریر در حال چرخیدن است به خبرنگار مهر می گوید: اغلب خانواده های چهارمحالی دو الی سه دانش آموز دارند و جداگانه باید برای هریک از دانش اموزان لوازم التحریر خریداری کنند.
کاوه بیان کرد: با این قیمت ها بخش قابل توجهی از درآمد خانواده باید برای خرید لوازم التحریر هزینه شود، جدا از اینکه هزینه پوشاک، لباس فرم، کفش، هزینه های سرویس مدرسه و ... نیز وجود دارد.
این بانوی شهرکردی بیان کرد: قیمت های لوازم التحریر در این استان سه الی چهار برابر افزایش یافته و درآمد مردم این استان با این قیمت ها همخوانی ندارد.
وی بیان کرد: بچه ها به دفتر های فانتزی علاقه بسیار زیادی دارند و دفتر های دانش آموزی بسیار گران شده اند.
وی ادامه داد: خرید لوازم التحریر را برای فرزندانم بسیار محدود کرده ام و تنها لوازم اصلی از جمله کیف، دفتر ساده و چند مداد برای آغاز سال تحصیلی جدید فرزندانم خریداری کرده ام شاید بعدا وضعیت لوازم التحریر مطلوب تر شود.
کم رونقی بازار لوازم التحریر در چهارمحال و بختیاری
بازار لوازم التحریر در شهرهای این استان همچنان کم رونق است و همانند سال های گذشته نیست. شوری و شوقی توسط خانواده ها برای خرید لوزام التحریر وجود ندارد. درآمد فروش لوازم التحریر فروشان نیز به علت فروش کم بسیار پایین آمده است.
یکی از فعالان فروش لوازم التحریر در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: قیمت بسیار بالای لوازم التحریر در این استان موجب شده است خرید خانواده ها بسیار کاهش یابد.
مهری بیان کرد: خرید امسال ما از عمده فروش های لوازم التحریر نسبت به سال های گذشته کاهش قابل توجهی داشته است و تنوع کالا بسیار کم شده است.
وی بیان کرد: با وجود که اینکه تلاش کردیم لوازم التحریر را با قیمت های پایین برای فروش در فروشگاه تهیه کنیم اما این قیمت ها نیز برای بسیاری از مردم گران است و توان خرید را ندارند.
وی ادامه داد: بسیاری از کالاها افزایش سه الی چهار برابری داشته است.
وی بیان کرد: مردم در خرید لوازم التحریر تنها وسایل ضروری را می خرند.
رئیس اتحادیه لوازمالتحریرفروشان استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بسیاری از لوازم التحریر ها وارداتی و برخی نیز تولید داخل هستند.
عبدالرحیم رئیسی بیان کرد: بسیاری از مواد اولیه تولید لوازم التحریر وارداتی است و این امر در کنار هزینه های دیگر موجب افزایش قیمت شده است.
وی بیان کرد: تمهیدات لوازم برای عرضه لوازم التحریر در فروشگاه های استان با تخفیف اندیشیده شده است.
اجرای طرح فروش فوق العاده لوازم التحریر در چهارمحال و بختیاری
معاون امور بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح فروش فوق العاده لوازم التحریر در استان چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: در این طرح ۵۰ واحد صنفی فروش کیف، کفش و لوازم التحریر فعالیت می کنند.
حسن شمسی پور بیان کرد: این فروشگاه ها با ۲۰ درصد تخفیف لوازم مورد نیاز دانش آموزان را عرضه می کنند و بر روی این تعداد فروشگاه توسط بازرسان نظارت ویژه ای وجود دارد.
وی از توزیع ۴۴۰ هزارجلد دفتر دانش آموزی با قیمت دولتی در سراسراستان چهارمحال و بختیاری خبر داد، بیان کرد: این دفاتر یارانه ای در مراکز تعیین شده در حال توزیع است.
معاون امور بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در جواب سئوال خبرنگار مهر در خصوص اینکه چه تمهیداتی در این زمینه برای دانش آموزان عشایری و روستایی اندیشیده شده است، بیان کرد: سهمیه لوازم التحریر دانش آموزان مناطق روستایی سخت گذر وعشایرکوچرو تامین شده است و طی بسته های در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از تخلفات گران فروشی در بخش لباس و کفش و لوازم التحریر نظارت ویژه ای از سوی بازرسان این سازمان در حال انجام است.
در حالی که بسیاری از فروشگاه های لوازم التحریر کالا های خود را با تخفیف ارائه می کنند اما قیمت ها همچنان بالا است و بسیاری مردم از خرید کامل لوازم التحریر برای دانش آموزان پرهیز می کنند و امید دارند طی سال تحصیلی قیمت ها مطلوب شوند و لوازم مورد نیاز را طی ماه های دیگر خریداری کنند.
نظر شما